Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

HARPOON elektronika, d.o.o., Hrastovec 14, 1236 Trzin

Zemljevid

Proizvodnja elektronskih naprav

Sestavljanje SMD komponent je proces pri katerem se strojno opremlja površinske komponente (SMD) na tiskano vezje. Tiskana vezja sestavljamo s pomočjo polagalnih robotov Pick & Place.

Manjše do srednje količine naprav sestavljamo na stroju s kapaciteto 3.000 komponent na uro. Naš robot ima že vgrajeno kamero za natančno polaganje in vizualno korekcijo pozicije komponent. Večje količine vezij sestavljamo na sodobnih avtomatiziranih linijah. Uporabljamo stroje vrhunske kvalitete.

Naši polagalni stroji za polaganje SMD komponent:
– polagalni stroj manjše kapacitete CHMT-48VB video…
– polagalni stroj visoke kapacitete Samsung CP40V video…

Spajkanje elementov:
– Reflow v spajkalni peči
– Vapour Phase v spajkalni komori do 230°C za zahtevna vezja z vgrajenimi elementi občutljivimi na previsoko temperaturo.
– selektivno spajkanje (video pogled od spodaj navzgor… )

OŽIČENJA
V podjetju imamo stroj za krimpanje MECAL P107BT s katerim stiskamo tulke na žice premera 0,5 – 1,5mm. Ta dimenzija je najpogosteje uporabljena za izdelavo ožičenj v agro in avto industriji. Proizvajalec stroja Mecal ima na voljo orodja za krimpanje večine tipov fastonov na trgu.

TASTATURE
Za naprave iz našega proizvodnega programa izdelujemo vodoodporne, mehansko zelo odporne in osvetljene folijske tastature. Tastature izdelujemo na foliji MacDermid po postopku UV printa. Za vlečenje izboklin za tipke (embosing) smo izdelali termo prešo s katero v kalupu odtisnemo relief tipk. Razvili smo tip tastatur, ki omogoča osvetlitev tipk in odličen občutek zanesljivega preklopa z izredno dolgo življensko dobo. V pripravi imamo tudi dvojne tipke za uporabo v industriji po najnovejših varnostnih standardih.