Mobilna verzija spletne strani še ni na voljo.

HARPOON elektronika, d.o.o., Hrastovec 14, 1236 Trzin

Zemljevid

Predstavitev podjetja

Navtika

Smo manjše podjetje z VELIKIMI idejami, ki pri svojem delu ne išče bližnjic in lahkih poti, temveč stremimo k tehnični popolnosti še tako zahtevnega projekta in ga vedno izpeljemo do konca. Naši izdelki so znani po tem, da zanesljivo delujejo dolga leta.

Poslujemo od leta 1990. Razvijamo in proizvajamo elektronske naprave za znanega naročnika. Rdeča nit našega razvoja je daljinsko upravljanje na frekvenčnem področju ISM (Industrial, Science, Medical). Vse naprave iz našega proizvodnega programa so plod lastnega znanja. Ves proces od ideje, izdelave načrtov, prototipov, testiranja in priprave za serijsko proizvodnjo izpeljemo sami.

Imamo izkušnje, znanje ter kapacitete za nove perspektivne razvojne projekte. K sodelovanju vabimo partnerje z dobro idejo in odločno željo le to izpeljati in produkt postaviti na trg.
Skupaj nam bo uspelo.

Direktor
Iztok Šušteršič

ZGODOVINA POSLOVANJA, PRODUKTI IN PROJEKTI

Po letu 2000 je počasi oživelo področje proizvodnje in s tem razvoja, za razliko od devetdesetih let, ko je prevladovalo mnenje, da se ničesar ne izplača izdelovati doma. Slovenska proizvodna industrija se je počasi okrepila. Povečale so se investicije v razvoj in posodobitev prozvodnje. Naše podjetje je z razvojem elektronskih naprav za znanega kupca tako ponovno oživelo na tem področju, ki sedaj predstavlja zopet glavni del poslovanja podjetja.

Prva avto alarmna naprava se je razvila iz želje zavarovati svoj prvi (stari) avto. Iz hobi projekta je z leti postala ena izmed najboljših avto alarmnih naprav na našem trgu in kmalu je podjetje postalo prepoznavno po imenu avtoalarmne naprave HARPOON, zato smo kasneje preimenovali podjetje v Harpoon elektronika d.o.o. Avtoalarm smo poimenovali Harpuna vendar ker je bilo ime že zasedeno smo izbrali Harpoon kajti konkurenca v Italiji je iozdelovala avtoalarmne naprave Piranha -riba. Ob začetku izdelave prvih avto alarmnih naprav še ni bilo servisov za montažo, zato smo zgradili lasten servis, kjer smo od leta 1995 do 2005 nudili kvalitetno montažo dodatne opreme za vozila. Bili smo pooblaščeni monter Mobitela d.d. in vseh večjih slovenskih uvoznikov GSM aparatov.

Razvili in izdelovali smo sistem za varovanje objektov obdanih z žičnato ograjo. Za ta projekt smo razvili in po lastnih recepturah izdelovali poseben senzorski kabel. Z našimi sistemi je zavarovanih precej skladišč, zaporov, zajetij pitne vode in ostalih strateških objektov med drugimi tudi rudnik diamantov. Naša največja stranka na domačem trgu je bilo takrat novo ustanovljeno podjetje Sintal d.d., za katerega je bil naš produkt strateškega pomena , saj se je s tem produktom mlado podjetje Sintal d.d. kot ekskluzivni monter utrdilo na področju tehničnega varovanja zunanjih varovanih površin. Kasneje, ko je podjetje prešlo v roke naslednika ustanovitelja so se odločili, da nepooblaščeno ukradejo našo idejo in navsezadnje patent ter nadaljujejo s tem produktom sami!?

Na našem trgu smo prvi predstavili in ponudili CCD video kamero, kakršne danes vidite na svojem telefonu, prenosniku, video nadzornih sistemih… Postavili smo tudi nekaj večjih video sistemov (Plato Karavanke, Cementarna Trbovlje..). Še vedno smo aktivni na področjih najbolj zahtevnih projektov termovizije in naprav. S podjetjem Flir sodelujemo že od leta 1997.

Med prvimi smo uporabili ECS tehnologijo za izdelavo polnilcev za akumulatorje in pričelo se je tesno sodelovanje z razvojnim oddelkom podjetja Iskra Avtoelektrika (danes Mahle), ELAN in TAB s katerim tesno sodelujemo še danes.

Izdelali smo sistem s pravo roling kodo Keeloq za varno brezžično odpiranje zapornic, garažnih in vrtnih vrat. Z našimi daljinci je opremljenih precej večjih parkirišč po Sloveniji. Vsi sistemi so še vedno delujoči in so se odlično prijeli saj naša tehnologija preprečuje nepooblaščeno razmnoževanja in ponarejanje daljinčkov na večjih parkiriščih. Uspešno sodelujemo z najbolj prepoznavnimi podjetji na tem področju.

Izdelali smo celo vrsto krmilnikov in naprav za razna parkirišča in avtopralnice. Razvili in izdelali smo regulatorje vlage za potrebe elektroenergetike, zančne detektorje za vozila in še veliko drugih naprav.

Prenovili, predelali in nadgradili smo sistem Burja v Vipavski dolini. Radi imamo izzive tako smo se lotili tega zelo zahtevnega projekta, katerega smo uspešno izpeljali do konca in nato tudi vzdrževali več let. Po naši predelavi je sistem po več kot deset letih od postavitve prvič pričel delovati v celoti in verjetno se še spomnite poročanja občil, ki ni minil brez slike delujočega sistema Burja za merjenje hitrosti vetra na državni cesti v Vipavski dolini.

Od leta 1997 distribuiramo in servisiramo navtične instrumente Autohelm, Raytheon danes poznane kot Raymarine. Leta 1997 nam je takratni zastopnik podjetja Autohelm Marenostrum d.o.o. iz Opatije (znan hrvaški jadralec slovenskih korenin Borut Čičinšajn) predal zastopstvo za področje bivše skupne države. V okviru navtične elektronike smo od leta 1997 sodelovali z največjim evropskim distributerjem navtične elektronike Eissing GmbH iz Nemčije, ki je bil glavni dobavitelj za Bavario. Bavaria je večino svoje flote zaradi cestnih povezav lansirala v vodo prav v Sloveniji. Zaradi dobrega poslovanja smo že v nekaj letih postali eden njihovih večjih dealerjev in servisov. Leta 2004 smo odprli trgovino in servisni center v koprski marini. Kasneje je krovno podjetje Raymarine zaradi pritiskov in verjetno pomote podpisalo pogodbo s hrvaško firmo iz Reke za področje bivše Jugoslavije, čeprav je bila naša še veljavna in so bili z nami zelo zadovoljni. Še vedno sodelujemo z Raymarinom ter servisiramo in distribuiramo navtične instrumente v našem servisnem centru Trzin. Pri nas tako lahko kupite navtične instrumente po najugodnejših pogojih in ob strokovnem svetovanju. Sodelovali smo pri opremljanju plovil večine znanih slovenskih popotnikov in seveda proizvajalcev plovil.

Kot servis navtičnih instrumentov smo aktivni na področju svetovanja, projektiranja, dobave in servisa. Poleg Raymarine navtične elektronike smo od leta 2001 tudi distributer in pooblaščeni servis satelitskih anten znamke KVH, kakršne vidite na skoraj vsaki luksuzni jahti. V teh nekaj letih smo postali eno vodilnih podjetij na področju elektronskih naprav za plovila in sodelujemo z večino slovenskih proizvajalcev in uvoznikov plovil ter navtičnimi trgovinami.

Ves čas našega poslovanja pa razvijamo in proizvajamo naprave za upravljanje gozdarskih strojev. Za Tajfun d.o.o. smo tako razvili celo paleto izdelkov za krmiljneje gozdarskih strojev. V tem času končujemo sprejemno oddajni modul FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) s katerim si obetamo prodor na trg varnega daljinskega krmiljenja strojev po izjemno zahtevnih varnostnih standardih.