O podjetju HARPOON elektronika d.o.o.

RAZVOJ IN PROIZVODNJA ELEKTRONKSIH NAPRAV
Splošni urnik delovnega časa
ponedeljek do četrtek 9-16h, petek 9 - 15h

NAVTIKA:
- servis navtika, ni uradnih ur, samo po predhodni najavi
- podpora navtika, ni uradnih ur, samo po predhodni najavi
- najava na info(a)harpoon.si


ime:       HARPOON elektronika d.o.o.
naslov:   Hrastovec 14, 1236 Trzin, Slovenija
   tel: (+386) 01 562 23 23
   Skype name: harpoonelektronika   (ni aktiven)
   fax: (+386) 01 562 13 57
   Email: info(a)harpoon.si ,  servis(a)harpoon.si  (namesto (a) vstavi @ - spam filter)
   www.harpoon.si
 kontaktni podatki za vaš mobilnik:   
QR Code 

OPIS:
Smo MANJŠE podjetje z VELIKIMI idejami. Od leta 1990 intenzivno delamo na področju razvoja. Vse naprave iz našega proizvodnega programa so plod lastnega znanja. Ves proces od ideje, izdelave načrtov, prototipov, testiranja in priprave za serijsko proizvodnjo izpeljemo sami. Trenutno smo v podjetju štirje redno zaposleni in sodelujemo z  (najmanj) šestimi pogodbenimi  programerji in projektanti. Naj v nadaljevanju predstavim le nekaj naših najuspešnejših artiklov in projektov.

Sistemi za varovanje objektov obdanih z žičnato ograjo - za ta projekt smo izdelali po lastnih recepturah poseben senzorski kabel. Tovrstni podoben kabel je v svetu poleg nas proizvajalo le še eno podjetje. Z našimi sistemi je zavarovanih precej skladišč, zaporov, zajetij pitne vode in ostalih strateških objektov med drugimi tudi rudnik diamantov. Naša največja stranka na domačem trgu je bilo takrat novo ustanovljeno podjetje Sintal d.d., za katerega je bil naš produkt  strateškega pomena , saj se je s tem produktom mlado podjetje Sintal d.d. kot ekskluzivni monter utrdilo na področju tehničnega varovanja. 

Na našem trgu smo prvi ponudili CCD video kamero, kakršne danes vidite že skoraj v vsaki trgovini. Postavili smo tudi nekaj večjih video sistemov (Plato Karavanke, Cementarna Trbovlje).

Prva avto alarmna naprava se je razvila iz želje zavarovati svoj prvi (stari) avto. Iz hobi projekta je z leti postala ena izmed najboljših avto alarmnih naprav na našem trgu in kmalu je podjetje postalo prepoznavno po imenu avtoalarmne naprave HARPOON, zato smo kasneje tudi preimenovali podjetje v Harpoon elektronika d.o.o. .Ob začetku izdelave prvih avto alarmnih naprav še ni bilo servisov za montažo, zato smo zgradili lasten servis, kjer smo od leta 1995 do 2005 nudili kvalitetno montažo vse dodatne opreme za vozila. Bili smo pooblaščeni monter Mobitela d.d. in vseh večjih slovenskih uvoznikov GSM aparatov.

Med prvimi smo uporabili ECS tehnologijo za izdelavo polnilcev za akumulatorje. Izdelali smo celo vrsto krmilnikov in naprav za razna parkirišča in avtopralnice. Razvili in izdelali smo regulatorje vlage za potrebe elektroenergetike, zančne detektorje za vozila in še veliko drugih naprav.

Izdelali smo sistem za brezžično identifikacijo, varno odpiranje vrat in sledenje oseb znotraj večjih objektov s pravo rolling kodo. Naši oddajniki za odpiranje zapornic so odgovor na vse težave glede nepooblaščenega razmnoževanja in ponarejanja daljinčkov na večjih parkiriščih. Na tem področju uspešno sodelujemo s podjetjem Špica internacional d.o.o..

Leta 1998 smo pričeli servisirati navtične instrumente Raytheon in Autohelm, danes poznane pod blagovno znamko Raymarine. Od leta 1997 smo sodelovali z največjim evropskim distributerjem navtične elektronike Eissing GmbH iz Nemčije in že v nekaj letih postali dealer z najvišjo rastjo prodaje ter se tako prebili med deset njihovih največjih dealerjev in servisov.  V letu 2004 sva z lastnikom podjetja Eissing GmbH gospodom  Thomasom Eissingom ustanovila podjetje za distribucijo navtične elektronike, ki bi pokrival severni Jadran. V ta namen smo odprli trgovino in servisni center v koprski marini. Kasneje je krovno podjetje Raymarine (verjetno zaradi pomote in nepoznavanja geografije) podpisalo pogodbo s hrvaško firmo za distribucijo navtične elektronike za področje bivše Jugoslavije. Na našem področju še vedno sodelujemo z Raymarine Nemčija (ex Eissing GmbH) ter servisiramo in distribuiramo navtične instrumente v našem servisnem centru Trzin. Pri nas tako lahko kupite navtične instrumente po najugodnejših pogojih in ob strokovnem svetovanju. Sodelovali smo pri opremljanju plovil  večine znanih slovenskih popotnikov. 

Kot servis navtičnih instrumentov smo aktivni na področju svetovanja, projektiranja, dobave, strokovne montaže in servisa. Poleg Raymarine navtične elektronike smo od leta 2001 tudi distributer in pooblaščeni servis satelitskih anten znamke KVH, kakršne vidite na skoraj vsaki luksuzni jahti. V teh nekaj letih smo postali eno vodilnih podjetij na področju elektronskih naprav za plovila in sodelujemo z večino slovenskih proizvajalcev in uvoznikov plovil ter navtičnimi trgovinami.

Na področju prometa smo bili dejavni na začetku devetdesetih, kasneje pa so na tem področju dominirala le večja specializirana podjetja. Spremembe na trgu in nove tehnologije so narekovale predelavo in nadgradnjo "manjših" sistemov v prometu, kar je bil za nas izziv, še posebej zaradi dolgoletnih izkušenj na področju merilnikov vetra, krmiljenja in prenosa podatkov. Tako smo najprej usposobili nato pa še nadgradili sistem Burja v Vipavski dolini, kakršnega poznate danes iz vsakodnevnih poročil o stanju na cestah. Sistem Burja vzdržujemo za DRSC in hkrati sodelujemo z podjetjem Javna Razsvetljava.d.d. .

Po letu 2000 je počasi oživelo področje proizvodnje in s tem razvoja, za razliko od devetdesetih let, ko je prevladovalo mnenje, da se ničesar ne izplača izdelovati doma. Slovenska proizvodna industrija se je počasi okrepila. Povečale so se investicije za razvoj in posodobitev prozvodnje. Naše podjetje je z razvojem elektronskih naprav za znanega kupca tako ponovno oživelo na tem področju, ki sedaj predstavlja zopet glavni del poslovanja podjetja. 

S podjetjem Tajfun Planina d.o.o. smo sklenili pogodbo o sodelovanju in za njih do danes razvili celo paleto izdelkov za krmiljneje gozdarskih strojev. Leta 2007 smo za potrebe razvoja za Tajfun Planina d.o.o. zaposlili inženirja elektronike. V lanskem letu pa smo ekipo še dodatno okrepili in v rekordnem času v septembru že dokončali vse potrebno za izdelavo prototipa novega krmilnega sistema, ki bi lahko zadostil izjemno zahtevnim pogojem delovanja gozdarske žičnice in profesionalnega vitla  ter omogočal v prihodnosti še vse nadgradnje, saj so se v teku razvoja vsakih nekaj mesecev povečevale zahteve, ki so v določeni točki postale neizvedljive brez spremembe v kapacitetah prenosa podatkov.  Trenutno smo v fazi dokončanja prototipa in pričakujemo v kratkem času zagon proizvodnje.

Trenutno imamo idealne kapacitete, znanje ter izkušnje za nove perspektivne razvojne projekte, zato vabimo  nove partnerje z jasno zastavljenimi cilji in idejami tako s tehničnega kot razvojnega vidika.

Direktor
Iztok Šušteršič