AKU polnilci

V Ponudbi imamo profesionalne polnilce za navtiko Eyra izdelane po tehnologiji ECS ter Mastervolt

Kaj je ECS tehnologija?
E – elektrode specific C – charge S – system : je nova tehnologija polnjenja akumulatorskih baterij in predstavlja malo revolucijo na tem področju.
Zaradi patenta smo opustili označevanje z ESC ter ga nadgradili in označili z novim imenom 4FIS (4 Fazni Impulzni Ssistem;  glavno polnjenje-absorbcija-izenačevanje-vzdrževanje)

Lastnosti polnilnikov:

 • Polnilnik ki zna “poslušati” kemijo akumulatorske baterije. Hitro, nežno in bateriji prijazno polnenje.
 • Baterija sama določa potreben polnilni tok pod nadzorom 4FIS mikroprocesorskega polnilnega sistema.
 • Ni toplotnega efekta, ki uničuje baterije pri prepolnitvi.
 • V precejšnji meri regenerira celice če so bile “zamorjene” z nepravilnim polnjenjem.
 • Dolga življenjska doba akumulatorja.
 • Zagotavlja tudi do 110% nivo nazivne kapacitete akumulatorja
 • Varen proti kratkemu stiku in napačni polariteti (varovalka na čelni plošči) .
 • Natančen indikator napolnjenosti
 • Temperaturno področje delovanja –5° C do +40° C
 • Polnjenje ni odvisno od nihanja omrežne napetosti (PWM tehnologija)
 • Majhna teža in velikost

Opis tehnologije polnjenja:

E – electrode specific C – charging S – system : je nova tehnologija polnjenja akumulatorskih baterij in predstavlja malo revolucijo na tem področju, saj so rezultati v praksi naravnost fantastični. Po tej tehnologiji je namreč možno polniti akumulatorje izredno hitro in obenem izredno nežno, saj samo elektrokemično stanje baterije narekuje polnilcu način in tok polnjenja kakršen v danem trenutku “paše” akumulatorju. Polnjenje z visokim tokom se izvede samo v tistih fazah, ko celica lahko hitro sprejme energijo, ne da bi se segrela ali oddala plin. Ob polnjenju z EC-S tehnologijo ne prihaja do uplinjanja elektrolita, segrevanja in sulfatizacije, ki uničuje (razgrajuje) celice svinčenih akumulatorjev, zato se izredno podaljša življenjska doba akumulatorjev in skrajša polnilni čas.

Lahko bi rekli, da EC-S polnilna tehnologija deluje kot prevajalnik med kemijo baterije in signali, ki obvladujejo polnilnik. Vsaka baterija je obdelana individualno in od tod tudi ime “Elektrode specific Charge System”.

Na področju ECS tehnologije polnjenja smo v Harpoon elektronika d.o.o. izdelali prve delujoče prototipe s katerimi smo v praksi testirali prednosti EC-S polnjenja.
Zgoraj opisani polnilci so izdelani v sodelovanju z Eyra d.o.o. (proizvodnja) in Harpoon elektronika d.o.o. (del razvoja).

EC-S generacija polnilnikov je (bila) dolga leta serijsko vgrajena v vse nove Elan-ove jadrnice. Tehtnega razloga za zamenjavo dobavitelja s strani Elana nismo nikoli razumeli, saj so jih zamenjali za slabše in dražje!?Ceniki in katalogi

NASVETI IN ZANIMIVOSTI

» TIP polnilnik akumulatorjev AP–17 (20A)


Izjemno kvaliteten, robusten in vzdržjiv polnilec, zelo priljubljen v čarterju plovil, ki svojo nalogo opravlja v stotinah plovil že vrsto let brez kakršnih koli...
preberite več »
» TIP polnilnik AP–18, 12V/50A+3A


- Izjemno kvaliteten, robusten in vzdržjiv polnilec zelo priljubljen v čarterju plovil, katerega je Elan vgrajeval kot prvo vgradnjo - Projektiran za 85A, reduciran na...
preberite več »
» ECS polnilnik AP–18/24V (25A+1A)


Po času polnjenja ekvivalenten klasičnemu polnilcu 35-40A. Izhod 3A : za polnenje startne baterije Polnilec za tip akumulatorja : Pb (normal ali gel) Kapaciteta...
preberite več »