WALLAS grelniki

Wallas grelniki, štedilniki in pečice za plovila, avtodome in vikende.

- Izjemno nizka poraba električne energije. Brez težav deluje celo noč tudi z manjšimi akumulatorji.
- zelo tiho delovanje
- odlična regulacija gretja (možna zaradi ločenega ventilatorja za gorilno komoro in vpihavanje)
- montaža možna tudi neposredno v prostoru za naslonjali klopi

Zakaj je Wallas grelnik najboljša izbira za jadranske razmere?
Koaksialni grelci so bili konstruirani predvsem za dodatno gretje vozil. Najbolje delujejo, ko je zunaj zelo hladno. V prehodnem obdobju pa se koaksialni grelci zelo radi pregrevajo, saj sta oba ventilatorja za gorilnik in ogrevalni zrak na isti osi. Ob taki konstrukciji ni možna zvezna regulacija moči in kaj hitro je v plovilu prevroče, preslabo greje ali pa se kar izklopi po daljšem času zaradi pregretja. To je še posebej pogost pojav v prehodnih obdobjih. 

Wallas je te probleme rešil na izjemno eleganten način in uporabil ločen ventilator za gorilnik in gretje kabine. Vsi grelniki imajo celo dva izhoda za ogrevanje kabine. Zgornji izhod z višjo temperaturo kompenzira izgube zaradi daljših cevi na plovilu.

Wallas ima še eno unikatno rešitev in sicer kombinirano cev za izpuh in vsesovanje zraka za gorilnik, zato so le walasovi grelniki certificirani tudi za montažo direktno v bivalnem prostoru.
Wallasovi izdelki so izdelani izjemno kvalitetno za dolgoletno uporabo. Življenska doba je po iskušnjah uporabnikov krepko čez 20 let.

Za več informacij prosim pošljite email.

 

          
 

 

Gorivo

V kolikor se odločate za nakup nove grelne naprave ali štedilnika Wallas, močno priporočamo da jih izberete na dizelsko gorivo.

Lastniki grelnikov ali štedilnikov, ki delujejo na PETROLEJ (svetilni petrolej) le tega lahko zopet (od 2018) na litre kupite na bencinski črpalki v Polju pri Ljubljani ali na Petrolovi črpalki v skladiščih goriv v Zalogu pri Polju.

Kar tujci mislijo z besedo "kerozin/parafin" Slovenci to poznamo kot Petrolej. Petrolej je prečiščena oblika kerozina in je primeren za uporabo v notranjih prostorih kajti izgoreva z veliko manj specifičnega vonja kot kerozin. Za vse gorilnike Wallas ki uporabljajo to vrsto goriva priporočamo uporabo Svetilnega Petroleja !!

POMEMBNO: Petrolej je zelo higroskopičen in nase močno veže vodo, zato je potrebno pred vsako sezono uporabiti novega in svežega še posebej, če imate težave z zagonom. 


Pooblaščeni servis Grelnikov Wallas:

- Video manjšega servisa in testa skoraj 15 let starega grelnika, ki pred tem ni bil v uporabi skoraj deset let. VIDEO...
- Nastavitve kuhalnika 95D na dizelsko gorivo. VIDEO...

Navodila za starejše modele štedilnikov - grelnikov:
- Navodilo za uporabo 1988-1990, Wallas 100xU...
- Montažna skica 1990-1995, Wallas 100xU in 90x...KATALOG Ceniki in katalogi

NASVETI IN ZANIMIVOSTI