Načrt instalacije na plovilu z dvema motorjema do 10m

naloži načrt

Povpraševanje po izdelku

Email: info(a)harpoon.si
Tel.:   +386 1 562-23-23


Načrt je namenjen plovilu za prosti čas z enim krmarskim mestom in dvema motorjema dolžine do 10m.

Načrt zajema vse potrebne detalje električne instalacije na motornem plovilu z dvema motorjema do 10m.  V tej instalacijii so zajeti varnostni ukrepi katere večina samograditeljev in celo serijskih proizvajalcev spregleda. Potrebno je vedeti, da mora biti električna instalacija na plovilu v skladu z opremo, zato je le to potrebno prilagoditi v primeru večjih odstopanj. V primeru, da želite plovilo izdelati v skladu z različnimi ladijskimi registri nas lahko pokličete, da Vam pripravimo ustrezen načrt.
(tekst še v izdelavi)

Močnostna stikala

Predvidena so 3 močnostna stikala katera morajo biti na dostopnem mestu in obvezno izven motornega prostora.
Priklop močnostnih stikal je izveden na način, ki ni občutljiv na izklop stikal med delovanjem motorja. Potrebno pa je vedeti, da ta rešitev zahteva veliko pazljivost pri rokovanju okoli ločilnih diod. Priporoča se, da se priključke diod zaščiti z izolacijskim materialom na dotik. Ne zapirajte jih v instalacijske omarice zaradi hlajenja.
Alternator mora imeti možnost kompenzacije padca napetosti zaradi diod, drugače se akumulatroji ne bodo uspeli napolniti. Priporočena napetost na sponkah akumulatorja ob polnenju z alternatorjem mora biti minimalno 13,75V. Priporočeno zaradi boljšega polnenja 13,9V.

Močnostna stikala.jpg

V motorni prostor je PREPOVEDANO vgrajevati akumulatorske baterije!

Motorni panel
Motorni panel se montira pri krmilu.

M10x2mot motorni panel.jpg

SERVISNI PORABNIKI


M10x2mot servis.jpg


230V
M10x2mot 230V.jpg
Avtorska pravica

V kolikor izdelate plovilo (1 kos) za lastno uporabo ste dolžni plačati pavšal v višini 49€. V primeru nakupa ene od elektronskih naprav pri nas, vam dovoljujemo brezplačno uporabo tega načrta (načrt je zgoraj  desno, klikni na NALOŽI NAČRT).
Brez našega pisnega soglasja ni dovoljena uporaba načrta za komercialno uporabo, za kar se šteje serijska proizvodnja plovil ali izdelava unikata(ov) za znanega kupca.
Odgovornost
Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti na noben del ali celoto v zvezi z tem načrtom.
« nazaj