TX433R2 - daljinček za varno odpiranjePovpraševanje po izdelku

Email: info(a)harpoon.si
Tel.:   +386 1 562-23-23

Varnost
Varen prenos mora biti kodiran tako, da je nemogoče kodo kar »sneti« in jo pozneje ponoviti. Tako so pri starih sistemih lahko nepridipravi s svojim sprejemnikom ujeli kodo, ki jo daljinček odda pri npr. odpiranju garažnih vrat in jo pozneje v odsotnosti lastnika enostavno ponovili. Zato potrebujemo tak način komunikacije, da se bo koda ob vsakem naslednjem pritisku na tipko spremenila. Tako bo tudi omenjeni ukaz imel vsakič drugo bitno kombinacijo, kot jo zagotavlja naš sprejemni modul RXR4 in daljinčki.

Koda daljinčka je nastavljena že ob izdelavi. Vsak daljinček ima drugačno kodo. Kodo sestavlja: 
- serijska številka daljinca,
- koda objekta,
- proizvajalčev oziroma dobaviteljev ključ
- spremenljiva koda
- sinhronizacijski števec

PREDNOSTI
- onemogočeno ponarejanje in razmnoževanje daljincev
- v kolikor sta izdelana dva daljinčka s popolnoma enako kodo, bo po uporabi enega daljinčka drugi postal neveljaven, zato uporabniki ne morejo pod pretvezo, da so enega izgubili na objektu nepooblaščeno uporabiti dveh daljincev.
- kode daljinčkov se ne podvajajo tudi če več proizvajalcev uporablja v svojih daljinčkih isti čip. Vsak proizvajalec/dealer si lahko izbere svojo unikatno kodo "production key"
- tudi če bi si po nekem nemogočem naključju dva proizvajalca izbrala enak prod.key, to še ne pomeni, da bi nek daljinček odprl. Izpolnjena bi morala biti še dva pogoja in to je serijska številka in stanje števca, ki pa nikakor ne more biti enak v dveh daljinčkih istočasno.
- Različni proizvajalci ali ponudniki daljinčkov in vsak naš partner posebej ima lahko svojo production key kodo, zato daljinčki med njimi niso kompatibilni. Če potrebujete nov daljinček za vaš sistem ga lahko dobite le od istega ponudnika.
- Daljinčki za posamezen objekt so popolnoma unikatni in jih ni možno uporabiti na več objektih v kolikor niso posebej za tak namen nastavljeni.

Daljinček deluje na 433,92MHz in ustreza standardom prenosa malih moči EN300 220+3. Baterija ob normalni uporabi zdrži tudi dve leti in več. Ko se je baterija izpraznila led dioda na daljinčku prične počasi utripati ob pritisku na tipko. Takrat je skrajni čas za zamenjavo baterije. Domet daljinčka je normalno 20m maksimalen domet pa do 150m v vidni liniji in lahko varira glede na pozicijo sprejemne antene, konfiguracijo terena, ovire in visokofrekvenčnih motenj na tej frekvenci. Standardni daljinček ima lahko 2, 3 in 6 tipk. Daljinček, ki ima 2 tipki dejansko lahko prenaša 3 kanale, saj so uporabne tudi kombinacije pritiska na več tipk hkrati. Torej lahko z daljinčkom, ki ima štiri tipke upravljamo z vseh 15 izhodov. (število možnih kombinacij je 4x4=16+1=15 kombinacij (neuporabna kombinacija = 0000)) Za natančnejši opis si preberite navodila.
 
TEHNIČNI PODATKI:

TX433R2
Kodirnik: HCS301 Prava rolling koda by Michrochip KEELOQ
Frekvenca 433,92 MHZ, SAW rezonator
Izhodna moč: P < 1mW (ERP)
Napajanje: Baterija 12V, tip: 23A alkalna

  

 

Vprašanja strank:

- Izgubili smo daljinec in imamo zapisano kodo (številka objekta serijska številka) radi bi naročili novega.

Odgovor: Na podlagi kode lahko izdelamo nov daljinec. Kasneje pa praviloma od iste stranke prejmemo reklamacijo, da daljinec ne deluje več. Sistem avtomatsko izloči star daljinec kajti NA ISTI KODI NA ISTEM OBJEKTU DELUJE SAMO EN DALJINEC.


- ...zanima me, ali je pri vas mogoče dobiti nadomestni daljinski upravljalnik za dvig garažnih vrat na večstanovanjskem objektu ... na ...... Ljubljana, kjer sem solastnik garaže. Pokvarila sta se nam oba daljica (ki sta bila izdelana pri vas) in naju zanima, koliko staneta nadomestna?

Odgovor: Nadomestni daljinec na isti kodi lahko izdelamo, prav tako lahko popravimo daljinec, DODATNE DALJINCE pa lahko naročite SAMO PRI VZDRŽEVALCU vašega sistema oziroma v primeru večstanovanjskih objektov pri vašem upravniku ali odgovorni osebi. Nova daljinca bosta delovala v sistemu, stara pa bosta avtomatsko prenehala delovati!

Naše mnenje: Naši daljinci so se prijeli prav zaradi robustnosti in izjemno dolge življenske dobe. Na določenih objektih sistemi delujejo že 30 let. To bi bil (če je res) prvi primer, da sta se isti stranki pokvarila dva daljinca, istočasno!?


POMEMBNO: Ker se stranke v 99% primerov zlažejo samo, da bi prišli do dodatnega daljinca, denarja ne vračamo!« nazaj